Terug naar vorige pagina

Muizwemmen bij de Reddingsbrigade Noordwijk 2018

20 Juni 2018 om 09:30

Leer muizwemmen bij de Reddingsbrigade Noordwijk

Noordwijk – Ook dit jaar geeft de Noordwijkse Reddingsbrigade weer het alom bekende  Muizwemmen. Dit zal gebeuren in de vorm van een workshop van 2 keer een half uur aaneengesloten. Deze workshop is bedoeld om de bewustwording m.b.t. de gevaren van de zee onder deze jongeren te vergroten en wordt gegeven bij de Reddingspost van de Reddingsbrigade op het strand aan de vuurtoren. Allereerst zal er worden gestart met een stukje theorie. Daarin wordt ondermeer uitgelegd hoe de stromingen lopen waar je de zandbanken aan kunt herkennen, muien en andere gevaren van de zee. Daarna gaan de jongeren onder begeleiding met een ervaren Lifeguard de zee in om de opgedane theorie in praktijk te brengen. Ouders zijn van harte welkom om hun kinderen daarbij te begeleiden.

Speciale muienfolder
De Noordwijkse Reddingsbrigade heeft hiervoor tevens een speciale folder uitgebracht om de gevaren van muien en stroming onder de aandacht te brengen. Na afloop van de workshop krijgt iedereen er eentje mee om thuis nog eens rustig na te kunnen lezen.

Hoe is het ontstaan
Het project is 3 jaar geleden ontstaan door de roep van een bezorgde moeder. Zij vond het onverantwoord om haar kind alleen naar het strand te laten gaan, ondanks de behaalde zwemdiploma’s. Helaas kon zij geen geschikte cursus of training vinden en legde haar probleem bij Stephanie van den Bergh, raadslid van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig neer die vervolgens contact opnam met de Noordwijkse reddingsbrigade. Dit heeft geresulteerd in deze workshop, die geheel vrijwillig en gratis zal worden georganiseerd door de Noordwijkse Reddingsbrigade. Opgeven voor de workshop kan eenvoudig via de website van de Noordwijkse Reddingsbrigade. www.reddingsbrigadenoordwijk.nl

Voor wie is het bedoeld
– Kinderen vanaf de leeftijd 10 en in het bezit van hun zwemdiploma.
– Ouders van deze kinderen.

Opgeven kan voor deze data
– zondagmorgen 24 juni 11:30 uur.
– zondagmiddag 24 juni 13:30 uur.
– zondagmorgen 22 juli 11:30 uur.
– zondagmiddag 22 juli 13:30 uur.

Overige informatie
– De workshop zal plaatsvinden bij Post 1, afrit 18 ter hoogte van de vuurtoren
– Meedoen is geheel op eigen risico
– Zwemkleding aan
– Zwemvesten worden verzorgd door de NRB
– Ook bij regen zal de workshop doorgaan


Datum 20-06-2018
Tijd 09:30
Melding Oefening
Adres Boulevard
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..