Terug naar vorige pagina

Vrouw valt hard van paard strand Katwijk

27 Juli 2016 om 17:27

KATWIJK 2016-07-27 Woensdagavond is een vrouwelijke  ruiter van haar paard gevallen op het strand tussen Katwijk en Noordwijk.

De ruiter reed op haar paard in een groep met andere ruiters langs de waterkant toen ze viel op het strand. De andere ruiters hebben direct 112 gebeld, waarna ambulance, politie KNRM, reddingsbrigade en een traumahelikopter werden gealarmeerd.

De politie en reddingsbrigade die vrij snel bij het slachtoffer waren hebben direct eerste hulpverleend. Het snel ter plaatse gekomen ambulancepersoneel is vervolgens met het kust hulpverleningsvoertuig van de KNRM vervoerd naar het slachtoffer.

De hulpverleners moeste doormiddel van scheppen een dam maken van zand, zodat het water niet bij het slachtoffer kon komen aangezien het slachtoffer in het water lag. Nadat het ambulancepersoneel het slachtoffer had gestabiliseerd is deze vervoerd naar het boothuis van de KNRM. Aldaar is het slachtoffer verder behandelt en onderzocht.

Het slachtoffer is niet veel later met de ambulance met spoed vervoerd naar een ziekenhuis. De gealarmeerde traumahelikopter is niet ter plaatse geweest. foto's en tekst Katwijk Actueel


Datum 27-07-2016
Tijd 17:27
Melding Gevallen
Adres Strand
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..