Terug naar vorige pagina

Grote oefening hulpdiensten op het strand tussen Noordwijk en Katwijk

21 Mei 2016 om 07:15

2016-05-21 NOORDWIJK/KATWIJK  Zaterdagmorgen werd er een grote oefening gehouden op het strand tussen Katwijk en Noordwijk. Bedoeling van deze oefening was om de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten te beoefenen en in de praktijk te testen. 

Vaker worden dit soort oefeningen gehouden, maar deze was van grotere aard. Aan de oefening van vandaag deden de KNRM Katwijk en Noordwijk, Katwijkse Reddingsbrigade, Noordwijkse Reddingsbrigade, (strand)politie, de ambulancedienst en de brandweer van Katwijk mee. Ook de alarmcentrale speelde een centrale rol in de oefening.

Kwart over negen ging de oefening van start: Op het strand tussen Katwijk en Noordwijk was een ongeval gebeurd met een tractor. Hierbij was iemand onder de tractor bekneld komen te zitten. De bestuurder van de tractor werd onwel in zijn tractor. Hij moest gereanimeerd worden.

De container die achterop de tractor viel ook op een slachtoffer en raakte enkele omstanders. Al met al een pittig scenario voor alle meedoende eenheden.

Aan de brandweerlieden de taak om de slachtoffers te bevrijden onder de tractor en onder de container. Dit was nog geen gemakkelijke opgave door het mulle zand.
Verschillende ambulanceteams, in totaal drie, verzorgden in samenwerking met de reddingsbrigades en de bemanning van de KNRM, de gewonden. De strandpolitie heeft ondersteuning geboden bij de hulpverlening en het opvangen van de licht gewonde slachtoffers.

Ook voor de officieren van de verschillende disciplines was een taak weggelegd. De officieren van de KNRM, reddingsbrigade, brandweer, politie en ambulancedienst hebben met elkaar gezamenlijke overleggen gevoerd over de aanpak van de hulpverlening en de afwikkeling van het incident.

Alle partijen kunnen terug kijken op een mooie oefening met goede leerpunten, wellicht dat er in de toekomst vaker wordt geoefend op deze schaal.

Tekst:www.katwijkactueel.nl


Datum 21-05-2016
Tijd 07:15
Melding Oefening
Adres Boulevard
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..