Terug naar vorige pagina

Nieuwbouw KNRM en Kurt Carlsen kan beginnen

9 Maart 2016 om 07:20

NOORDWIJK 2016-03-09 Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk heeft de aanvraag voor de realisatie van een nieuw operationeel KNRM boothuis annex reddingmuseum voor de historische reddingboot Kurt Carlsen goedgekeurd.

De KNRM is verheugd dat aan de Bosweg 2 dit voorjaar waarschijnlijk ‘de schop in de grond’ kan om het sterk verouderde boothuis uit 1953 te slopen en te vervangen door nieuwbouw waarbij zowel de operationele reddingboot Paul Johannes als de voormalige reddingboot Kurt Karlsen onderdak krijgen.

De KNRM en de bemanning blijven graag operationeel inzetbaar tijdens de sloop en daarop volgende nieuwbouw. Daarom wordt de boot en het hulpverleningsvoertuig tijdelijk ondergebracht in een stormvaste tent op een door de gemeente aangegeven locatie (tegenover de vuurtoren op de KW Boulevard). Zo blijft de veiligheid op het water en in het Noordwijkse duingebied gewaarborgd en de bemanning geoefend.

Tijdens de bouw is gezorgd voor 12 gereserveerde parkeerplaatsen voor de KNRM en de Noordwijkse Reddings-  Brigade (NRB) op de vrijgekomen ruimte van het afgebroken benzinestation. Zodra de NRB ook naar haar beoogde nieuwe behuizing overgaat zal de KNRM op eigen terrein parkeervoorzieningen inrichten.

De KNRM is al langer geleden in overleg gegaan met de Raad Bouw uit Katwijk als beoogde aannemer voor de realisatie van de nieuwbouw. Het ontwerp is sinds het eerder ingediende en door de Gemeenteraad goedgekeurde principeverzoek niet gewijzigd foto's en tekst KNRM Noordwijk


Lees meer: BlikOp Noordwijk - Nieuwbouw KNRM en Kurt Carlsen kan beginnen
Bron: BlikOp


Datum 09-03-2016
Tijd 07:20
Melding Overige
Adres bosweg
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..