Terug naar vorige pagina

‘Make a Wish’ voor 11 jarige Luuk

3 Maart 2016 om 18:35

Station Katwijk zet zich in voor ‘Make a Wish’ Bemanning bezorgt 11 jarige Luuk een geweldige vaartocht
Woensdag 2 maart heeft de bemanning van KNRM station Katwijk gevaren met een gezin namens stichting 'make à wish' Nederland'. Vorige week kreeg de schipper van het station de vraag van 'Make a Wish' of hij iets kon regelen voor de 11 jarige Luuk. Hierop heeft de schipper aangegeven dat zij wel wilde varen met Luuk en zijn familie. Luuk is elf jaar en is dol op zwemmen. Daarnaast is hij lid van de Reddingsbrigade en heeft al diverse diploma's behaald. De vrijwilligers van Make a Wish hadden voor Luuk een leuk programma georganiseerd op dinsdag en woensdag. Luuk, zijn vader, moeder en zijn zusje mochten dinsdag al zwemmen in Duinrell en woensdagmiddag lunchen in een strandpaviljoen op het strand van Katwijk. Omdat niemand van het gezin iets wist was het een grote verassing toen de bemanning van de KNRM het gezin kwam ophalen met het kust hulpverleningsvoertuig. Het gezin is vervolgens in het kust hulpverleningsvoertuig over strand naar het boothuis gereden. Na een korte uitleg van de schipper mocht het gezin geheel onverwachts de reddingsvesten aan doen en aan boord stappen van de reddingboot. De reddingboot werd naar strand gereden en gelanceerd in de branding. Het was af en toe goed vast houden aan boord, maar dat vond Luuk niet erg en genoot alleen maar van de reddingboot die zich een weg baande in de branding. Na afloop kon het gezin in het boothuis op tempratuur komen onder het genot van warme chocomel. Nadat Luuk en zijn zusje een presentje kregen van de bemanning was het weer tijd om te vertrekken. Met het kust hulpverleningsvoertuig is het gezin weer terug gebracht naar het strandpaviljoen. Het was een onvergetelijke middag voor het gezin en de bemanning.


Datum 03-03-2016
Tijd 18:35
Melding Overige
Adres Boulevard
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..