Terug naar vorige pagina

Inzet kust-hulpverlenningsvoertuig KNRM Katwijk

12 Feb 2016 om 10:30

KATWIJK 2016-02-12 

Op vrijdag 12 februari, omstreeks 11.30uur, werd het Kust-hulpverleningsvoertuig van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM, gealarmeerd voor assistentie aan de ambulancedienst in de Zuidduinen van Katwijk.

Halverwege de Zuidduinen in de richting van de Wassenaarseslag had er een ongeval plaats gevonden op een zandpad, alwaar een ruiter van een paard medische hulp nodig had. De melder wist niet precies waar zij zich bevonden. Hierop heeft de Meldkamer Ambulancezorg Hollands Midden met behulp van het digitale hulpmiddel VIL, de incidentlocatie kunnen vaststellen.

Vil staat voor vaststelling Incident Locatie.

Een regelmatig voorkomend probleem op de 112-meldkamers van ambulancediensten is dat een beller in nood vaak niet goed kan aangeven waar hij of zij zich op dat moment precies bevindt. Daardoor ontstaat er vertraging in de hulpverlening. VIL biedt een innovatieve oplossing die aan dit probleem een einde maakt. Met deze tool kunnen meldkamers op een zeer eenvoudige en snelle manier de exacte locatie bepalen van een melding.

Het Kust-hulpverleningsvoertuig heeft het nodige medische materieel ter plaatse gebracht. Nadat het slachtoffer door het ambulancepersoneel in samenwerking met de KNRM en politie vervoersklaar gemaakt was, heeft het Kust-hulpverleningsvoertuig het slachtoffer, ambulancepersoneel en politieagenten, vanuit het duingebied terug naar het rijwielpad Zuidduinen vervoerd. Daarna is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Het Kust-hulpverleningsvoertuig van de KNRM in Katwijk staat dag en nacht klaar om in opdracht van de Meldkamer Ambulancezorg Hollands Midden uit te rijden om ambulancepersoneel te vervoeren over het strand en in moeilijk begaanbaar duingebied.

Tekst en foto,s KNRM Katwijk.


Datum 12-02-2016
Tijd 10:30
Melding Inzet kust H.V
Adres Zuidduinen
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..