Terug naar vorige pagina

Grote zoekatie naar vermist zeiljacht

23 Dec 2015 om 20:08

SCHEVENINGEN 2015-12-23  Vanavond werden de de KNRM stations Scheveningen,Ter Heijde en Katwijk gealarmeerd voor een vermist vaartuig. De KNRM vaart met vier boten en vanaf het strand word er met de kusthulpverleningsvoertuigen gezocht. Het betreft een vaartuig dat eerder vanmiddag vanuit Scheveningen is vertrokken en zou rond etenstijd weer terug zijn in Scheveningen. Een NHV helikopter geeft de zoektocht ondersteuning vanuit de lucht. Het zou gaan om het jachtje Nenna en was rond elf uur nog steeds onvinbaar. Rond kwart voor twaalf zou de reddingshelikopter de zeilboot hebben gevonden. Reddingsboten zijn onderweg naar de zeilboot.

 

PERSBERICHT

Woensdag 23 december 2015 omstreeks 20.00 uur ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder een melding over een vermist jacht, genaamd “Nenna”.

Het jacht was diezelfde middag vertrokken uit de haven van Scheveningen en zou omstreeks 18.00 uur weer terug zijn. Het Kustwachtcentrum heeft hierop de stations, Scheveningen, Katwijk aan Zee en Ter Heijde gealarmeerd voor het maken van een zoekslag, kort daarop werd aan deze lijst de reddingshelikopter Coast Guard 12 toegevoegd. Het Kustwachtcentrum heeft tevens een noodbericht uitgezonden op noodkanaal 16 en schepen gevraagd een scherpe uitkijk te houden naar het vermiste jacht.

Omstreeks middernacht werd door verkeerscentrale Hoek van Holland een onbekend radarcontact waargenomen, 16 nautische mijlen west van Hoek van Holland. De Reddingshelikopter is polshoogte gaan nemen bij de gemelde positie en trof daar het vermiste jacht aan. De schipper is door de helikopter van boord gehaald en overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis te Rotterdam. Helaas is de schipper daar overleden, over de oorzaak is nog niks bekend.

Het jacht is door KNRM reddingsboot Kitty Roosmale Nepveu, van station Scheveningen, naar de haven van Scheveningen gesleept en daar afgemeerd.

Persbericht: is van de Nederlandse Kustwacht.
Foto's : zijn van de KNRM.


Datum 23-12-2015
Tijd 20:08
Melding Inzet K.N.R.M boten
Adres Boulevard
Plaats Scheveningen

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..