Terug naar vorige pagina

Grote zoekactie naar vermiste zwemmer Zandvoort blijkt zeehond te zijn

13 Aug 2015 om 15:05

2015-08-13  ZANDVOORT Vanmiddag is er opnieuw een grote zoekactie geweest naar een zwemmer voor de boulevard van Zandvoort. Reddingsboten van de KNRM uit Zandvoort,IJmuiden en Noordwijk werden opgeroepen. Diverse boten en waterscooters van de Reddingsbrigade Zandvoort en Bloemendaal deden mee aan de zoekactie. Op het strand werd gezocht met het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM Zandvoort en met voertuigen van de politie en reddingsbrigade. Vanuit de lucht werd er gezocht met het kustwachtvliegtuig en een politiehelikopter. Op het strand stond er een traumaheli klaar.  Na een aantal zoekslagen te hebben gemaakt liet de KNRM weten dat vanaf hun reddingboten regelmatig een zeehond werd gezien. Het vermoeden bestond dat men deze zeehond voor een zwemmer heeft aangezien. Hierop werd de Reddingsboot Paul Johannes uit Noordwijk weer afgemeld. Er was niemand als vermist opgegeven en daarom werd de zoekactie gestopt. Bij het vertrek van de traumaheli bleek dat die motor problemen had. Onbekent bij ons hoe dit is opgelost.


Datum 13-08-2015
Tijd 15:05
Melding Zoekactie zwemmer
Adres Boulevard
Plaats Zandvoort

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..