Terug naar vorige pagina

NRB assisteerd bij MTB Beachrace

14 Dec 2014 om 10:30

Het is het vijfde jaar dat het evenement gehouden wordt en in die jaren is het uitgegroeid tot een evenement met bijna 1.000 deelnemers. Start en finish zijn op de Kon. Wilhelmina Boulevard en het evenement maakt deel uit van de prestigieuze KNWU Lotto mountainbike Topcompetitie, een klassement over zeven wedstrijden.

Het succes van het evenement bestaat uit het feit dat zowel topsporters als recreatieve sporters mee kunnen doen. Met iedere deugdelijke mountainbike en valhelm kan men aan de start staan, hoewel het monteren van strandbanden aan te bevelen is. Men rijdt op het harde zand dat droogvalt bij afgaand tij.

De start is in Noordwijk, waarna noordwaarts gereden wordt. Bij IJmuiden wordt gekeerd, en rijdt men terug, een afstand van 52 kilometer. Het record staat op naam van Stefan Vreugdenhil met een tijd van 1 uur en 29 minuten, terwijl ook profrenner Sebastian Langeveld het evenement al eens won. Ook Olympisch mountainbike goud winnaar Bart Brentjens stond in het verleden aan de start en heeft aangegeven er ook dit jaar weer bij te zijn. Strandracespecialist Ramses Bekkenk won afgelopen jaar.

Vanmorgen heeft wethouder Gerben van Duin het startschot geven voor de 5e MTB Beachrace Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk.


Datum 14-12-2014
Tijd 10:30
Melding Overige
Adres Boulevard
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..