Terug naar vorige pagina

Oefencentrum Spot10

19 Nov 2012 om 19:24

Brandweer Katwijk beschikt sinds kort over een eigen oefencentrum. Spot10 ligt op het voormalig Vliegkamp Valkenburg en wordt vooral gebruikt voor oefeningen met het nieuwe blussysteem One-Seven.

Het oefencentrum is in eigen beheer van de Brandweer Katwijk. De laatste twee weken heeft het hele korps geoefend met het nieuwe blussysteem One-Seven, dat op de nieuwe tankautospuiten zal komen, die medio maart van het volgende jaar in dienst zullen gaan.

Het complex is opgebouwd uit verschillende zeecontainers waar de verschillende procedures beoefend kunnen worden. De brandweer van Katwijk spreekt over een uniek oefencentrum.

Nu de oefensessies voorbij zijn, zal er de komende tijd nog volop gebruik worden gemaakt van dit oefencentrum. Met de komst van de eerste tankautospuit in week 51, zal er daarmee volop geoefend worden.

Twee weken geleden werd er al bericht dat de brandweer overstapt naar een nieuw blussysteem. Het blussen met water zal minder worden voor de Brandweer Katwijk. Met het nieuwe systeem zal er vooral worden geblust met drukluchtschuim, ofwel One-Seven. De brandweer kan ook gewoon met water blussen, alleen zal dit vooral gebeuren bij grotere branden.

Foto's en tekst www.katwijkactueel.nl


Datum 19-11-2012
Tijd 19:24
Melding Oefening
Adres 1e Mientlaan
Plaats Valkenburg

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..