Terug naar vorige pagina

Zeer grote brand (Grip 1) Vinkenweg Rijnsburg (Foto update: 29-05)

27 Mei 2012 om 23:26

Afgelopen nacht heeft een zeer grote brand een loods waar droogbloemen werden gemaakt geheel verwoest. De brandweer van Rijnsburg werd bij het blussen van de brand ondersteund door de korpsen van Sassenheim, Oegstgeest, Gouda, Leiden en Warmond. De brand werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. In eerste instantie is de politie begonnen met het evacueren van de naastgelegen camping, mensen begonnen haastig hun tentjes op te ruimen maar toen bleek dat dit niet nodig was omdat de wind gunstig stond, konden de campinggasten retour naar hun plaatsen. Ook de naastgelegen manege hoefde niet te worden ontruimd. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel is er volgens de woordvoerder van de brandweer asbest vrij gekomen, in welke hoeveelheid moet blijken uit verder onderzoek. Rond de klok van 1 uur was de brand onder controle en kon er begonnen worden met het nablussen, hier is het korps van Katwijk en Valkenburg ook voor opgeroepen. Ook konden de geëvacueerde bewoners van de naastgelegen woningen weer terug naar huis. Eerst werd er gesproken over een loods waar de bloemen geverfd werden maar deze ligt volgens de brandweer iets verderop. Of er schadelijke stoffen naast asbest is vrij gekomen is nog niet bekend. Foto´s Day after: Ingezonden Sander


Datum 27-05-2012
Tijd 23:26
Melding Zeer grote brand
Adres Vinkenweg
Plaats Rijnsburg

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..