Terug naar vorige pagina

Hennepkwekerij opgerolt Rijnsburg

1 Sept 2015 om 18:00

RIJNSBURG 2015-09-01 Bij een inval in een woning in Rijnsburg zijn dinsdagavond drie personen aangehouden. Al langere tijden hadden buurtbewoners het idee dat er een mogelijke hennepplantage in de woning zou kunnen zitten. De politie ging met tips aan de slag en er werden onder andere vooraf metingen verricht. Na zorgvuldig onderzoek werd besloten om over te gaan tot een inval in de woning.

De inval vond plaats rond 8 uur afgelopen avond door vele politieagenten. Tijdens de inval waren drie personen in de woning aanwezig. Deze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij later zullen worden verhoord door de recherche.

Voor het vernietigen en afvoeren van de spullen van de hennepkwekerij, waaronder de planten, is een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse gekomen. Deze hebben nog dezelfde avond alle planten ter plaatse vernietigd. Ook de elektra en dergelijke spullen zullen vernietigd gaan worden.

Op het moment van de inval waren er een hond en een kitten in de woning aanwezig, deze zijn door de dierenambulance opgehaald en meegenomen naar het asiel.

Een takelwagen heeft zeker een voertuig afgesleept welke toebehoorde aan de verdachte(n). In de woning zijn uiteindelijk 154 planten aangetroffen. De politie zal de verdachten verder verhoren in deze zaak. De woning zal voor zeker drie maanden gesloten worden en de woningbouwvereniging en de gemeenten zullen ook verdere stappen ondernemen tegen de bewoner.

Buurtbewoners reageerden geschokt op de opgerolde plantage. Dat dit soort kwekerijen gevaarlijk zijn bleek nog in 2012, toen een woning aan de Nassaudreef beschadigt raakte door een grote brand. Hierbij was de brand veroorzaakt door een aanwezige hennepkwekerij.

Foto's en tekst Katwijk Actueel


Datum 01-09-2015
Tijd 18:00
Melding Politie inzet
Adres .
Plaats Rijnsburg

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..