Terug naar vorige pagina

Opendag Brandweer Hillegom

20 Okt 2016 om 15:33

Open dag kazerne Hillegom

Op zaterdag 22 oktober a.s. organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Hillegom een open dag. Rondom de kazerne aan de Weerlaan 20, kunnen jong en oud van 10.00 tot 16.00 uur kennis maken met het werk van de brandweer.

 

Demonstraties

Tijdens de open dag worden diverse demonstraties gegeven. Zo kan het publiek zien hoe de brandweer een brand blust en welke techniek wordt gebruikt om een auto open te knippen om een bekneld slachtoffer uit een autowrak te bevrijden. Ook zijn er duik- en blusdemonstraties Voor de bezoekers die meer willen weten over brandveiligheid is er een informatiestand waar voorlichting en informatie wordt verstrekt over Brandveilig Leven en brandveiligheid in en om het huis. Voor kinderen is er een springkussen aanwezig en is het mogelijk om een rondrit te maken in een echte brandweerwagen. De brandweervrijwilligers van kazerne Hillegom staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

 

Werving vrijwilligers

Op deze dag is er extra aandacht voor de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. De vrijwilligers zijn op zoek naar nieuwe collega’s die goede brandweerzorg voor hun dorp net zo belangrijk vinden als zij zelf. Nu al nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje op: www.brandweer.nl/hollandsmidden;

 


Datum 20-10-2016
Tijd 15:33
Melding Opendag
Adres Weerlaan 20
Plaats Hillegom

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..