Terug naar vorige pagina

Boot dreigd te zinken Zeilmakerstraat Katwijk

18 Juni 2016 om 07:10

KATWIJK 2016-06-18 De Katwijkse brandweer is zaterdagochtend uitgerukt voor een zinkende boot in het uitwateringskanaal nabij de Zeilmakerstraat.De schipper had zijn bootje zaterdagochtend van de werf opgehaald om een tochtje te maken. Op het uitwateringskanaal, tussen de Rijnlandkade en de Zeilmakerstraat viel de boot ineens stil.

Al snel werd de oorzaak bekend bij de eigenaar: het scheepje liep vol met water. Het lukte de man nog om het scheepje langs een braakliggend terrein te krijgen en de hulpdiensten in te schakelen.


De Katwijkse brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse, maar hadden moeite om bij de boot te komen. Ook was in eerste instantie niet exact duidelijk waar de man zich bevond met zijn schip. Uiteindelijk kon men, door het braakliggende terrein te betreden en ruimte te maken door een gedeelte van een heg te verwijderen, bij de man komen.

Hierop kon de man even van boord om tot rust te komen en konden de brandweerlieden aan de slag. Met behulp van speciale pompen, welke gebracht werden vanuit de kazerne, konden zij het bootje in minder dan een uur weer helemaal leeg pompen.
Hierna is het bootje afgesleept naar jachthaven Marina in Rijnsburg, waar verder gezocht zal worden naar de lekkage. Tekst KATWIJK ACTUEEL


Datum 18-06-2016
Tijd 07:10
Melding Boot in problemen
Adres Zeilmakerstraat
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..