Terug naar vorige pagina

Korpsavond brandweer Katwijk

7 Feb 2016 om 18:40

KATWIJK 2016-02-05 Vrijdagavond heeft de brandweer van Katwijk haar jaarlijkse korpsavond gehouden in de kazerne.

De ploegchef van brandweerpost Katwijk begon de avond met een klein overzicht van het afgelopen jaar. In 2015 had de brandweer van Katwijk maar liefst 485 uitrukken gehad. 90 hiervan vielen op de dag van de zomerstorm in juli. Hierna bedankte de ploegchef de medewerkers die tijdens zijn afwezigheid zijn taken hadden overgenomen. De partners van deze medewerkers kregen van de ploegchef een bos bloemen in de hand gedrukt. Ten slotte werden alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar. De partners van de jubilarissen en bevorderde medewerkers kregen een bloemetje aangereikt.

Vervolgens was het woord aan de clusterleiding die werd vertegenwoordigd door Claudia Prins. Zij gaf de ontwikkelingen weer die de brandweer had doorgemaakt de afgelopen eeuwen. Ook had ze goede woorden voor de inzet en het werk van de brandweervrijwilligers.

Arjan Stam, van de directie van Brandweer Hollands Midden, kwam vervolgens naar voren om, na een korte toespraak, een aantal diploma´s en bevorderingen uit te reiken. Willem van Duijn, Steven van der Plas en Willem Guyt behaalden dit jaar allen hun bevordering voor hoofdbrandwacht. Willem van Duijn kreeg tevens het diploma Chauffeur en Voertuigbediener pompbediener uitgereikt en Dirk de Kort kreeg het diploma Chauffeur in handen.

Hierna werd burgemeester Wienen naar voren gevraagd om een aantal oorkondes en medailles uit te reiken aan de jubilarissen. Allereerst kregen Piet Kuijt en Henk van Essen, die deze avond niet aanwezig kon zijn, een oorkonde voor hun 12,5 jaar dat zij in dienst waren. Vervolgens ontving Willem van Duijvenvoorde een onderscheiding voor het 20 jaar in dienst zijn als brandweerman. Bert van der Bent was de volgende jubilaris die een oorkonde ontving voor de 25 jaar dat hij in dienst was. Tot slot werd een medaille uitgereikt aan ploegchef Dirk van Beelen die 30 jaar in dienst was bij de brandweer. Alle jubilarissen waren goed voor wel 100 jaar brandweerervaring! Willem van Duijvenvoorde, Bert van der Bent en Dirk van Beelen kregen tevens een oorkonde van Zijne Majesteit De Koning.

Tot slot kwam Cor Rijnsent aan bod die een korte toespraak hield over het komende jaar 2016. Een bijzonder jaar, want brandweer Katwijk hoopt dit jaar haar 125ste verjaardag te vieren. Hiertoe is er een commissie opgericht die zich bezighoudt met een aantal activiteiten die zullen plaatsvinden. Zo zal de brandweer in bluspak deelnemen aan de Ronde van Katwijk, is er een opendag en zal de brandweer tijdens de feestweek in Katwijk-binnen haar bijdrage leveren. Meer informatie over dit jubileumjaar kunt u vinden op de website: www.125jaarbrandweerkatwijk.nl

Na afloop van de toespraken en uitreikingen was er voor iedere medewerker een hapje en een drankje en konden die inzetten van 2015 worden bekeken.

foto's en tekst Katwijk Actueel


Datum 07-02-2016
Tijd 18:40
Melding Overige
Adres
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..