Terug naar vorige pagina

Middelbrand legt directiekeet in de as op de Mozartlaan in Voorhout

3 Juli 2014 om 03:48

Vanavond om 03:49 s'nachts werd de brandweer van Voorhout zonder spoed gealarmeerd voor een buitenbrand berm/ruigte op de Mozartlaan in Voorhout.

Een buurtbewoner werd wakker van geknetter en zag in de verte vuur en belde 112. Niet veel later bleek er wel wat meer in de brand te staan dan alleen berm/ruigte en kwam de brandweer van Voorhout met spoed ter plaatse en werd ook de ladderwagen van Noordwijk gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste eenheden bleek al snel dat het een flinke brand betrof en werd er 'middelbrand' gemaakt, zo kwam ook de brandweer van Noordwijk met de tankautospuit en de officier van dienst (OVD) ter plaatse.

De brand woedde in een directiekeet van het bouwbedrijf Heijmans welk hier al ruim 8 jaar daar staat voor de toekomstige nieuwbouw plannen op dat stuk weiland. De keet stond al helemaal in lichterlaaie en voor de brandweer viel er dan ook niks meer te redden. De ladderwagen van Noordwijk bleek al snel niet nodig en deze kon weer retour kazerne. Na ongeveer drie uur blussen was de brand uit. Netbeheerder Liander kwam ter plaatse om de elektriciteit en het gas af te sluiten, toen waren de laatste vlammen bij de gasinstallatie van de cv-ketel uit en kon de brandweer afbouwen en weer retour naar de kazernes.

Gisteravond, 02-07-2014 om 06:12, werd de brandweer van Voorhout ook al gealarmeerd voor een buitenbrand toen gemeld op de Ravellaan, toen ging het echter om de witte afvalcontainer die naast deze keet staat, dit kan dus geen toeval zijn en het ernstige vermoeden bestaat dat het om brandstichting gaat.


Datum 03-07-2014
Tijd 03:48
Melding Middelbrand
Adres Mozartlaan
Plaats Voorhout

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..